Volg ons:
The Raven
Data
Over The Raven

"Once upon a midnight dreary, while I pondered, weak and weary,"

- Edgar Allan Poe

 

Op 29 1845 verscheen het gedicht "The Raven" van Edgar Allan Poe. Dit gedicht zet mensen aan het denken, zelfs nog in 2018. Daarom besloot Theatergroep Xtravagant om de eigen fantasie de vrije loop te laten. Het gedicht is ontleed en elke vraag die bij de jonge theatermakers opkwam, is beantwoord.

Het resultaat: een verhaal dat de ware intriges vertelt...

Tickets
Het Verhaal

U zult worden meegenomen naar het jaar 1829. Hier ziet u een schouwspel waarin Edgar Allan Poe zelf ook een rol speelt. Dit verhaal berust niet op waarheid... Of toch wel?

De beeldschone, hoffelijke Lenore bereikt haar volwassenheid, reden genoeg voor een bal. Haar vader nodigt de meest interessante heren uit, in de hoop dat zich een geschikte huwelijkskandidaat voor z’n dochter aanbiedt. Edgar en zijn broer zijn uitgenodigd voor dit bal en er ontstaat een romance tussen Lenore en één van de broers. Maar wat vindt de andere broer hiervan?

Dit is slechts de proloog van deze avondvullende show. Het gedicht is uitgediept en bezoekers worden meegesleurd in een verhaal over liefde, jaloezie en eenzaamheid.

The Raven is geschreven op een ‘traditionele’ manier. We maken gebruik van drie aktes. De eerste akte dient vooral om bekend te worden met de personages en de wereld waarin ze zich bevinden. Aan het einde van de eerste akte overlijdt Lenore op raadselachtige wijze. De tweede akte toont het gemis en de eenzaamheid. In de laatste akte vallen alle puzzelstukjes op de plaats. Hierbij hebben we geprobeerd om het originele gedicht te respecteren en waarheidsgetrouw vorm te geven.

Dit verhaal is door Max Foxen geschreven in zijn geliefde stijl: ‘Thriller’. Dit betekent spanning tot het laatste moment.

Bente Snijkers Photography_The Raven_filter_2988 copy
Kleding en Decor
Bente Snijkers Photography_The Raven_filter_3133 copy

We nemen u mee naar het jaar 1829 en passen de geweldige kleding hierop aan. De jurken die u zult zien, zijn op maat gemaakt en de unieke ontwerpen passen perfect bij de personages. De heren kleden zich zoals het wordt verwacht van een welgemanierde man, maar Edgar zal toch een ‘gotische flair’ uitstralen.

Daarbij werken we met een podiumvullend decor. Dit is speciaal voor deze productie gemaakt. Ons uitgangspunt is een Amerikaans landhuis uit 1814. Aan de hand van het gedicht hebben we het landhuis vorm gegeven, zodat elk detail een thuis vindt.

Uiteraard zorgt Xtravagant bij deze productie ook voor een spectaculair special effect. In een productie genaamd The Raven kan dat natuurlijk maar één ding zijn: levensechte ravenvleugels. De actrice die de raaf speelt, zal tijdens de laatste akte haar vleugels spreiden!

Theatergroep Xtravagant

Theatergroep Xtravagant is in 2014 door Max Foxen opgericht. Het doel van Xtravagant is theater toegankelijk en laagdrempelig te maken, en daarbij te streven naar het hoogst haalbare! Zo kunnen jongeren die het financieel niet breed hebben toch in contact komen met theater en zelf de ‘kick’ ervaren om op het toneel te staan!

Dankzij de inzet van zowel Max als een fantastisch team vrijwilligers en professionals kan Xtravagant als amateurgroep naar een semi-professionele theaterproductie toe werken.

Een productie om trots op te zijn!

Bente Snijkers_Max5252 copy
Bente Snijkers Photography_The Raven_filter_2924 copy
Vocaal totaal

Xtravagant is zeer verheugd dat een aantal vocalisten van zanginstituut Vocaal totaal medewerking aan The Raven zal verlenen. De vocalisten ondersteunen deze productie door middel van koorwerken en solo’s uit diverse opera’s en sacrale muziek.

Arno Kerkhof zal de uitvoerenden op kundige wijze aan de vleugel begeleiden. Daarnaast zullen nog enkele gastmuzikanten het podium delen.

Xtravagant prijst zich gelukkig met deze muzikale ondersteuning van Vocaal totaal, dat al 30 jaar op professionele wijze aan de weg timmert. Dit is mogelijk dankzij de inzet van zangcoach, mezzosopraan en oprichter van Vocaal totaal: Annemie Vallino-Ravetta.

Met al deze ondersteuning belooft het een geweldige avond te worden! U bent er toch ook bij?

Wacht niet te lang en bestel vandaag nog uw tickets!