Volg ons:

Interview Valentijn

12525626_1015059705250776_857204755333174656_o

Vandaag stellen wij aan u voor valentijn ‘de sarcastische’ keppels. Valentijn is 21 jaar woont in kerkrade en studeerd tweede jaar artiest – drama aan het ktm arcus college.

– Hoe ben je bij xtravagant terecht gekomen?
Ik ken de regisseur (Max Foxen) heel goed, ik heb bij hem in de klas gezeten dus ja connecties hè.

– En hoe vind je het tot dusver bij xtravagant?
Ik vind het gezellig, soms ook wel een beetje frustrerend maar over het algemeen heb ik het naar mijn zin hier. Er hangt hier een goede sfeer. Je kunt met de mensen onder mekaar een beetje aan kloten maar ook serieus aan het werk gaan. Er is een goede balans tussen presteren en gewoon lol hebben samen.

– Wat is je toneel ervaring?
Geen ervaring! De ervaring die ik heb is allemaal van ktm, dus ik heb nu 2,5 jaar toneel ervaring. En vorig seizoen van xtravagant.

– Vorig seizoen speelde je de hoofdrol in “leave me be” dit jaar speel je in zowel “killer company” als “stanley’s world”. Kun je iets meer vertellen over je rollen in de verschillende producties?
In “killer company”speel ik al capone, hij is een organisator / manager en eigenlijk ook een manipulator. Hij wil de mensen meer voor zich laten werken dan dat hij zelf iets zou moeten doen.
In “stanley’s world” ben ik de verteller van het verhaal.

– Stop je iets van jezelf in de verschillende rollen?
Ik heb zeker dingen van mezelf in de rollen verwerkt. Kijk het accent van al capone is duidelijk niet dat van mezelf. Ik hoop trouwens dat ik dat accent nog onder de knie krijg want het is een pittige voor me. Maar wat ik er van mezelf in stop is het omgaan met mensen, weten wat je wel en niet tegen mensen kunt zeggen. Ik denk vaak vooruit hoe bepaalde dingen weer reacties teweeg kunnen brengen, en ik weet gewoon wanneer ik mn mond moet houden of wanneer ik kan zeggen wat ik denk. Wat betreft de verteller van “stanleys world” hoop ik dat ik daar meer mezelf mag zijn want hij mag eigenlijk alles doen. Hij bepaald ook wat er gebeurd op het podium. Dus stel ik zou zeggen: “stanley heeft ineens super veel zin om zich op te drukken” dan gebeurd dat ook. Ooh man daar geniet ik dan van!

– Je geniet van de macht als verteller?
Ja, vooral bij improvisaties kan ik me helemaal uitleven. Erg leuk om te doen.

– Is dat dan ook gelijk de overeenkomst tussen al capone en de verteller, de macht die ze hebben?
In zekere zin is dat wel de overeenkomst ja… Alhoewel de verteller heeft ook daadwerkelijk macht en al capone wil graag die macht.

– Welke rol zou je ooit nog willen spelen?
Pfff, ik heb al best veel rollen gespeeld eigenlijk.

– Nee, nee dat kan niet want je had geen ervaring zei je.
Haha ik heb wel verschillende rollen op school gespeeld. Voor mijn gevoel heb ik al veel gedaan. Wat ik graag zou willen doen is me meer richting het cabaret ontwikkelen. Ik wil uiteindelijk mijn eigen cabaret show maken.

– Dat wil ik je ook heel graag zien doen!
Ik ben er nu ook mee bezig geweest op school, ik ga me in de toekomst ook inschrijven voor cabaret wedstrijden.

– Nice! Bright future ahead, bright lights, bright lights!
Ik hoop van wel. I am coming for it and i am coming for you!

Dankjewel valentijn. Bent u ook zo benieuwd geworden naar ons multi talent de heer keppels. Kom hem bewonderen tijdens onze voorstellingen deze zomer van “killer company” en “stanley’s world”.
Groetjes
het xtravagant team
niets moet | alles mag