Volg ons:

Interview Sean

12825353_10208784566586987_179287686_n

Vandaag stellen wij aan u voor sean helmers, sean is 23 jaar oud, woont in maastricht en studeert eerste jaar artiest – drama aan het ktm arcus college

– Hoe ben je bij xtravagant terecht gekomen?
Laurens ( van der weij) vertelde me op school over xtravagant zodoende ben ik hier terecht gekomen.

– Hoe vind je het bij xtravagant?
Ja echt fantastisch….

– Is dat een politiek correct antwoord?
Nee nee, ik vind dat hier een bepaalde speelsheid heerst en dat max me echt nog wat kan leren, vandaar dat ik geïnteresseerd ben om nog wel een tijdje te blijven.

– Wat is je acteer ervaring?
Ik heb ooit eens een jaar aan toneel gedaan toen ik nog op de basisschool zat. Ik heb de hoofdrol gespeeld in een musical ter ere van het 125 jarig jubileum van de montessorischool. En ik heb het lot (landelijke oriëntatiecursus theateropleidingen)in maastricht gedaan. Daar krijg je technieken geleerd en dingen die je kunnen helpen om een auditie te overleven. En je oriënteert je op waar theater nou eigenlijk om gaat.

– Dat klinkt als iets heel serieus?
Ja je krijgt dan les van leraren van de toneel academie maastricht. Het is vooral gericht op mensen die nog niet volleerd zijn, maar er komen wel bepaalde serieuze zaken ter sprake.

– Cool, en nu speel je in de productie van de acteer groep (stanley’s world) wie speel je?
Ja daar word nog hard aan gewerkt, mijn karakter gaat in ieder geval smo, sto, flo of iets in die richting heten.

– Mo, sto of flo?
Ja ik ga een stoner spelen.

– Wat zit er van jezelf in die rol?
Hmm ik ben zelf meer een drinker. Soms kan ik verward overkomen, maar niet op een stoner manier, dat ga ik zeker in deze rol stoppen. Ik haal voornamelijk inspiratie uit mensen die ik ken.

– Welke rol zou je het liefste ooit nog willen spelen?
Ik heb op school iago gespeeld uit othello. Dat was alleen maar een dialoog, het lijkt me wel sjiek om die rol helemaal te spelen. Ik vind het een verdomd interessant karakter waar veel diepgang in zit. Je komt echt voor een uitdaging te staan. En qua verhaal is het ook echt vet wat die vent allemaal flikt.

Dankjewel sean, benieuwd hoe sean zijn mo, sto of flo gaat neerzetten? 
Deze zomer kunt u het met eigen ogen zien bij de uitvoeringen van stanley’s world, kom dat zien!!

Groetjes 
het xtravagant team 
niets moet | alles mag