Volg ons:

Interview Laura

12524344_1002288346527912_7687868703905776317_n

Vandaag stellen wij aan u voor laura voigtmann. Laura is 19 jaar en woont in sibbe. Ze studeert communicatie en multimedia design aan de hoge school zuyd.

– Hey laura, hoe ben je bij xtravagant terecht gekomen?
Dat is via eylisch (cardinaal) gegaan, we speelden samen in een toneelstuk bij theater landgraaf. Ze vroeg of ik zin had om dit seizoen ook bij xtravagant te spelen. Dat vond ik een leuke, nieuwe uitdaging.

– Dit is je eerste seizoen bij xtravagant, hoe bevalt het tot dusver?
Ik vind de sfeer gezellig hier. Je krijgt direct feedback van de regisseur en dat is soms lastig, maar je leert er ook heel veel van. Dat vind ik erg fijn, aangezien ik dat in het verleden vaker gemist heb. Als je weinig of geen feedback krijgt, ben je geneigd te denken dat alles wat je doet goed is. Ik ben best kritisch op mezelf, waardoor ik juist aan mijn eigen acteerprestaties ging twijfelen.

– Wat is je acteer ervaring?
Ik heb een jaar bij theater landgraaf gezeten, verder een aantal losse opdrachten voor kindertheater, hier en daar wat gefigureerd en wat kleine bijrolletjes in commercials gespeeld. Zoals voor ‘de gouden gids’ in belgië.

– Wow dus we hebben gewoon een bekendheid in ons midden?
Nou dat valt wel mee, haha. Soms, héél soms word ik herkend. Maar dat is meer omdat ik vaker werk als prinses. Ik heb vaker alice gespeeld in het sprookjesbos valkenburg. Ik had daar geen pruik op, waardoor kinderen me vaker op straat herkenden en vroegen of ik mijn konijn al gevonden had. Het voelt overigens wel super tof om herkend te worden.

– Ok is dat al je ervaring want je hebt je eigen bedrijf nog niet genoemd! 
Ja klopt, ik wilde geen sluikreclame maken haha. The house of laura, is mijn eigen productie bedrijf voor familie-entertainment. Ik speel veel op kinderfeestjes, verricht animatiewerk, illustreer, fotografeer, schmink en ik schrijf jeugdtheaterstukken. Ik maak ook concepten voor pretparken en recreatieparken. Ik ben nu een concept aan het maken voor ‘pretpark de valkenier’, ze hebben me gevraagd om van de losstaande attracties één geheel te maken, zodat het meer een themapark wordt. Eigenlijk heb ik van mijn hobby’s mijn werk gemaakt.

– Een creatief bezig bijtje kunnen we je met recht noemen. Heb je ook nog hobby’s waar je niet voor betaald krijgt?
Ja! Ik ben een pretparken-junky. Als ik een vrije dag heb, kun je me in een pretpark zoals de efteling vinden.

– Je speelt in stanley’s world dit seizoen, kun je iets vertellen over je rol?
Niet echt… in eerste instantie zou ik de slettebak van het kantoor gaan spelen, maar omdat ik bij een andere theater groep ook al zo’n soort rol speel, zijn we voor dit toneel stuk een andere invulling aan het zoeken. Dat vind ik ook zo fijn aan xtravagant we zoeken samen naar de invulling en iedereen kan zijn ideeën inbrengen.

– Wat zou je het liefste nog willen gaan spelen?
Een hele serieuze rol, ik vind het leuk om heel diep in een karakter te kruipen en heel serieus te spelen.

Dankjewel laura! Bent u benieuwd geworden naar de creatieve duizenpoot? Ze zal deze zomer schitteren in stanley’s world. Houdt onze fb in de gaten voor meer informatie.

Groetjes 
het xtravagant team 
niets moet | alles mag